Urgente hulp nodig? 038 - 081 848
Goedemorgen Goedemiddag Goedenavond

Deze overkoepelende cursus voor EHBO, BHV, Reanimatie en AED (defibrillatie) maakt van brand- en veiligheidswachten allround safety professionals. Cursisten die deze cursus voltooien, zijn niet alleen waakzaam op mogelijke calamiteiten rond brandveiligheid, maar kunnen bij calamiteiten ook eerste hulp verlenen.

Over de cursus
In de cursus BHV leer je van een ervaren EHBO-instructeur hoe je eerste hulp bij ongevallen verleend. Daarbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Reanimatie
 • AED
 • Bloedingen
 • Hoofdletsel
 • Snijwonden
 • Brandwonden
 • Verslikken en verstikken
 • Beroerte
 • Vergiftiging
 • Kneuzingen
 • Botbreuken
 • Verstuikingen en ontwrichtingen
 • Verband- en hulpmiddelen

Duur en verloop van de cursus
De cursus duurt één dag en bestaat uit twee delen: een theorie- en een praktijkgedeelte. Een gecertificeerde cursusleider verzorgt het theoriedeel. Daarin leer je op interactieve wijze alle facetten van eerstehulpverlening. De praktijktraining wordt begeleid door een ervaren EHBO-instructeur die je de vereiste vaardigheden van eerstehulpverlening aanleert.

Doel van de cursus
In deze cursus leer je essentiële hulpverlening verrichten. Daarmee bouw je kennis en vaardigheden op om bij calamiteiten naar vermogen hulp te verlenen aan slachtoffers en de calamiteit zo goed mogelijk te beheersen tot externe professionele hulpverlening aanwezig is.

Doelgroep
Brandwachten en medewerkers van organisaties die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met brandveiligheid.

Ingangseisen

Diploma
Bij succesvolle afronding van deze eendaagse cursus ontvang je een officieel BHV diploma van het NIBHV. Dit diploma is een jaar geldig.

Aan te raden overige cursussen
Dit certificaat is vaak een aanvullende eis in de industrie of petrochemie. Het is raadzaam daarnaast ook andere cursussen aan de BWH Academy te volgen. Met name de cursussen Basisveiligheid volgens VCA en Onafhankelijke adembescherming zijn zinvol, voor brandwachten, maar ook voor medewerkers in de industrie die bijvoorbeeld met ademlucht moeten werken. In het kader van brandveiligheid is het eveneens verstandig het certificaat Kleine blusmiddelen te overwegen.

Om een all round safety professional te worden, is ook een certificaat Emergency Rescue Team onmisbaar.

Over Brandwacht Academy
In ons opleidingscentrum, de BWH Academy, trainen we brandwachten en anderen die over vaardigheden in brandveiligheid moeten beschikken. Hier leiden we hen op volgens de eisen van VCA Infra en kunnen we dieper op de stof ingaan, zodat cursisten perfect voorbereid aan hun examen kunnen beginnen.

Ons opleidingscentrum is er niet alleen voor brandwachten. We kunnen ook in company trainingen geven voor medewerkers van bedrijven in bijvoorbeeld de bouw of petrochemie die ook gas moeten meten of met onafhankelijke beademingsapparatuur moeten kunnen werken.

Bekijk de overige cursussen van de BWH Academy.

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Dank u voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.