Urgente hulp nodig? 038 - 081 848
Naar de cursussen

SOG Werken als buitenwacht / mangatwacht regulier

Goedemorgen Goedemiddag Goedenavond

Een buitenwacht - ook vaak mangatwacht genoemd - waarborgt de veiligheid op het moment dat iemand werkzaamheden verricht in een nauwe, besloten, niet geventileerde ruimte met maar één uitgang, zoals tanks of torens. Dit gebeurt veel in de (petro)chemische industrie of de scheepsbouw. Het is daarom bijzonder praktisch als een brandwacht ingezet kan worden als buitenwacht of mangatwacht.

Over de cursus
In de cursus Werken als buitenwacht/mangatwacht van de BWH Academy krijgen deelnemers kennis bijgebracht over veiligheidsprotocollen en werkvergunningen. Daarnaast wordt in de praktijk geoefend door een real life-situatie na te bootsen. De cursusdag bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel, waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

Theorie:

  • Ontruiming, afzondering, ontgassing, ventilatie
  • Maatregelen tegen ontvlamming
  • Controle van de atmosfeer
  • Organisatietoezicht en eventuele reddingswerken
  • Constructieve eisen en besloten ruimten, mangaten
  • PBM’s, hygiëne en ademhalingstoestellen
  • Werken met de portofoon (communiceren)

Praktijk:

  • Training door middel van een simulatie in een besloten ruimte, inclusief mangat
  • Werken met de portofoon (communiceren)

In de cursus word je in theorie en praktijk opgeleid om op verantwoorde wijze en volgens voorschriften een mangatcontrole uit te voeren.

Duur van de cursus
De cursus duurt twee dagen en bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk, gevolgd door een theorie- en praktijkexamen.

Doel van de cursus
De cursus is bedoeld om werkzaamheden in besloten, niet geventileerde ruimtes in goede banen te leiden. Door waakzaam en oplettend wacht te houden bij de in- en uitgang van de ruimte, de luchttoevoer te monitoren en veiligheidsregels na te leven, waarborgt de mangatwacht de veiligheid. Bij calamiteiten weet een mangatwacht hoe hij of zij moet handelen om zijn collega in veiligheid te brengen.

Wij raden al onze brandwachten aan dit certificaat te halen om altijd je eigen veiligheid en die van je collega‘s te waarborgen.

Doelgroep

Een ieder die werkzaamheden wilt verrichten als mangatwacht/buitenwacht.

Ingangseisen

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding dient u in het bezit te zijn van minimaal VCA-basis. Wij adviseren om meteen VCA-vol te halen.

Certificaat De eendaagse cursus wordt gegeven conform de SSVV Opleidingsgids (SOG). Ook het certificaat, dat na het behalen van het theorie- en praktijkexamen direct wordt uitgereikt, voldoet aan de eisen van de SOG en is drie jaar geldig. Elke drie jaar is een eendaagse herhalingscursus vereist.

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Dank u voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.