Urgente hulp nodig? 038 - 081 848
Circuit Zantvoort en Brandwacht Huren BV samenwerking
Naar het overzicht van de artikelen

Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort

“Je moet ze eerder remmen dan aansturen” – Menno Weeda, Circuit Zandvoort

“Om de veiligheid van de coureurs en officials te garanderen, plaatsen we brand- en veiligheidswachten langs het circuit”, zegt Menno Weeda, Sporting Manager van Circuit Zandvoort. “De mate waarin Brandwacht Huren zich had voorbereid op deze specifieke dienstverlening heeft me positief verrast. Ze kenden alle regels uit hun hoofd en speciaal voor het circuit ontwikkelden ze een interventievoertuig.”

Race-evenementen

Het circuit van Zandvoort organiseert kleine en grote internationale racewedstrijden, zoals de Grote Prijs van Nederland. Bij deze events is veiligheid is van cruciaal belang.

Brandveiligheid langs de baan

De veiligheid van coureurs en officials moet verzekerd zijn en daarom worden repressieve brand- en veiligheidswachten met brandweerervaring ingezet. Zij moeten voldoen aan de strenge eisen van de internationale autosportfederatie FIA. Brandwacht Huren won in 2019 de tender die door Circuit Zandvoort werd uitgeschreven.

Jumbo Racedagen 2019

Expert voor de start

“Brandwacht Huren was zeer goed voorbereid”, zegt Weeda. “Alle FIA-regels waren al voor ons eerste gesprek uitgeschreven en samengevat. Ze wisten al wat ik ging zeggen nog voor ik het gezegd had. Bovendien ontwikkelden ze speciaal voor het circuit een snel interventievoertuig (SIV). Ze boden dus een oplossing op maat.”

Veiligheid gewaarborgd

“In de pitstraat kan al snel brand ontstaan door bijvoorbeeld lekkende brandstof in de buurt van hete onderdelen. De professionals van Brandwacht Huren hebben daar een scherp oog voor en zo hebben ze een paar keer brand weten te voorkomen. Ze weten wat ze doen en treden kordaat op.”

Snel interventievoertuig (SIV)

Speciaal voor het circuit van Zandvoort ontwikkelde Brandwacht Huren een SIV. Deze BMW X6 is op het circuit zeer snel op de plaats van een incident. Het voertuig beschikt daarnaast over een drukluchtschuim-systeem (DLS) om grote branden te kunnen blussen. Het is een innovatie die nog op geen enkel circuit is toegepast.

Succes door samenwerking

“Kristalheldere coördinatie is een vereiste voor de veiligheid op een circuit. Je moet altijd paraat staan en bij incidenten moet je wachten tot je wordt ingezet. Dat voelen de professionals van Brandwacht Huren goed aan. Bij incidenten bestrijden ze brand en houden ze de situatie brandveilig. Daarnaast ondersteunen bij ‘extractions’ (het bevrijden van beknelde coureurs) met hydraulisch redgereedschap.”

Circuit Zantvoort en Brandwacht Huren BV samenwerking
Snel interventievoertuig (SIV) - Rapid Intervention Vehicle

Alle artikelen

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Dank u voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.